Varmestyring
Oppvarming er den største utgiftsposten på strømregningen. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å redusere strømforbruket – uten at det går på bekostning av komforten.
Enten du er hjemme eller på hytta, er det mange gode grunner til å investere i varmestyring. Hovedprioriteringen vil alltid være komfort, men det vil i tillegg redusere strømregningen din.
I Norge er vi avhengige av oppvarming store deler av året, og det er derfor ekstra fint at det finnes gode systemer for å styre varmen – samtidig som du spare penger.
Har du planer om å pusse opp hjemme eller på hytta?
Les også: Oppussing av hytte eller bolig.
Spar strøm og penger
Moderne varmestyring regulerer varmen ved behov. Du kan i flere tilfeller også styre dette via mobilen. Med intelligent varmestyring kan du utnytte sparepotensialet som finnes. Smart varmestyring lar deg styre alt fra panelovner og varmekabler til vannbåren varme.
Systemene lar deg blant annet gjøre følgende:
- Sette tidsintervaller for reduksjon av varme. Det lar deg blant annet redusere varmen på soverommet når du ikke oppholder deg i rommet, slik at du ikke fyrer for kråka.
- Slå av varmen om natten, og slå den på igjen så det er varmt på morgenen.
- Senke romtemperaturen når vinduer står åpent automatisk.
- Senke temperaturen når du er på jobb eller bortreist.
- Styre varmen etter værvarsel eller strømpriser.
- Varme opp hytte til du ankommer.
Hva er smart strømstyring?
Smart strømstyring er rett og slett automatisk styring av strømmen. Det gir deg lavere strømregning, samtidig som det øker komforten. Systemet flytter forbruket på enhetene som drar mye strøm til billigere tider av døgnet.
Et av markedets fremste tilbydere er FutureHome. Systemet består av fire elementer, som kan kobles til det elektriske anlegget.
- Termostat
- 16A relé
- Sentralenhet
- Enhet mot strømmåler
Det har aldri vært så enkelt å spare penger på strøm!
Med andre ord er det mye å spare på å tenke smartere om strøm. Tall fra 2021 viser at henholdsvis 65% og 19% av strømregningen stammer fra oppvarming og varmtvann, så det er utvilsomt mye å spare på oppvarming. Men hvor begynner man?
Slik sparer du penger på oppvarming
1. Ta en gjennomgang av dine oppvarmingskilder
I eldre hjem har man gjerne også gamle oppvarmingskilder. Her er det mange grep du kan ta, som ikke koster skjorta. For eksempel kan de gamle panelovnene byttes ut med varianter som har regulator, som lar deg styre varmen etter gitte tidsintervaller.
Det samme gjelder på badet. Hvis du har et eldre bad med kun en termostat, kan du se på muligheter for å montere på en regulator i tillegg.
2. Integrerte smarthusløsninger
Det skjer stadig nye ting på smarthusmarkedet. Mange av de nye smarthusløsningene lar deg i dag styre dem med enkle apparater du kan sette rett i stikkontakten, som igjen styres med WiFi eller apper.
Du kan også bruke systemene fra ulike leverandører på tvers. Du velger selv hvor avansert du vil ha det, men du kan altså få styringsmuligheter som dekker hele spekteret uten å tømme lommeboken.
Gulvvarme er kommet for å bli
Før var gulvvarme en luksus som var forbeholdt badet og entreen. Nå er det blitt mer og mer vanlig å også ha det i stuen, kjøkkenet og på soverommet. Hva er vel deiligere enn å sette bena på et godt oppvarmet soveromsgulv, mens romtemperaturen fremdeles er behagelig å sove i?
Varme må ses i lys av komfort, og akkurat her er gulvvarme sentralt. Ofte gjør gulvvarme at du kan redusere selve temperaturen i rommet, nettopp fordi det er behagelig varmt på føttene. Her har du flere alternativer – som varmefolie og varmekabler. Valget ditt avhenger av ditt behov, og prisklassen du vil operere i.
Også gulvvarmen kan tidsstyres via app, slik at du alltid har kontroll på utgiftene.
Vi installerer alle typer gulvvarme
Ta kontakt med oss hvis du ønsker en uforpliktende befaring. Vi rådgir deg på hva som passer best til dine behov.